Föreläsningar

EN NYCKEL TILL LÄRANDETS MYSTERIUM

Föreläsningen "En nyckel till lärandets mysterium" tar ett helhetsgrepp på frågan om estetlärares profession och betydelsen av att samtala mer om undervisning och lärande i kollegiet. Utifrån pedagogisk teori, aktuell debatt och forskning får deltagarna möjlighet till reflektion och samtal kring erfarenheter från sin egen undervisning. Föreläsningen passar bra som en introduktion till kollegialt lärande och kan kombineras med reflekterande workshops i mindre grupper.

 

Förutsättningar

Röster om föreläsningen:

Föreläsningen var inspirerande! Att utgå mer ifrån forskning och att få igång en dialog och tanke runt undervisningen är så viktigt. Seminariet var en naturlig uppföljning och jag tycker att modellerna du valt att visa var tydliga och användbara för oss, i vårt arbete med grupp och kollegialt lärande.

Kulturskollärare Malmö

 

Inspirerande och motiverande föreläsning till att utveckla lärandet, på ett klart sätt. En spännande start på ett sätt att tänka. Detta MÅSTE vi fortsätta med! Att träffas i ämnesgrupperna var väldigt roligt, utvecklande och intressant. Sååå nyttigt att reflektera över sig själv som lärare och att påminnas om att barn kan behöva olika sorters didaktik. Att reflektion är nödvändigt! Att lära av varandra!

Kulturskollärare efter upptaktsdag i Vänersborg med 10 kulturskolor i Västsverige

 

En fantastisk dag som jag tror (vet) att många av oss saknat en tid. Många tankar är väckta och en ny process är igång, att dela pedagogiska dilemman. Jag som jobbat ensam så många år tar med mig en ny öppning att fördjupa mitt pedagogiska arbete tillsammans med mina kollegor främst i arbetslaget. Tack för en intressant dag!

Kulturskollärare Sandviken

 

Cecilia talar klokt och initierat om lärande i Kulturskolan, ett ämne som är mycket centralt men där jag upplevt att få föreläsare finns att tillgå. Jag kan varmt rekommendera Cecilia både som handledare och föreläsare.

Ella-Kari Norberg, kulturskolechef Värmdö kulturskola

KONTAKTUPPGIFTER

cecilia.frostenson(at)larkultur.se

LärKultur Sverige

c/o Frostenson

Drottninggatan 10

352 29 Växjö

+46 70 626 77 87

SENASTE NYTT

September 2018

Rapporter från aktionslärande i Kulturskolan i Kalix och Kulturskolan Stockholm färdiga

29 oktober

Kollegialt lärande Kulturskolan Uddevalla

© Copyright. All Rights Reserved.